Wie zijn wij

Het Koor

De naam “TIN SPERANSA” komt uit het Papiamento en betekent “Heb Hoop!”. Zingend wil Tin Speransa getuigen van het evangelie van Jezus Christus als Verlosser. Tin Speransa bestaat uit ruim zestig zingende leden,een band en enkele vaste technici. Jaap Kramer heeft de muzikale leiding van het koor in handen.

Het koor heeft oorspronkelijk Nijkerk als thuisbasis. Dat het fijn zingen is bij Tin Speransa blijkt wel uit de afstanden die veel leden elke repetitieavond willen afleggen: naast Nijkerk en Amersfoort komen er mensen uit Barneveld, Bunschoten, Eemdijk, Harderwijk, Houten, Hoogland, Putten en zelfs van Urk. Tegenwoordig repeteren wij in Nijkerk.

Optredens

Tin Speransa geeft ongeveer zes optredens per seizoen, variërend van (meewerken aan) een Sing-in tot een volledig verzorgd avondvullend concert – soms met een of meer gast(en).
Op verzoek wordt ook wel eens opgetreden op een jubileum of ander feest en eens per jaar wil het koor een benefietconcert geven of daaraan meewerken.

Dirigent

Per 1 april 2018 wordt Marcel Koning uit Amersfoort de nieuwe dirigent van Gospelkoor Tin Speransa. Marcel was hiervoor jarenlang betrokken bij Forever Worship.

Met Marcel Koning krijgt Tin Speransa een veelzijdig musicus en creatief talent binnen haar gelederen die de nodige impulsen zal geven aan ontwikkeling van het koor. Tin Speransa is een onderscheidend koor en wil de komende jaren verder muzikaal groeien.

Band

Tin Speransa heeft een fantastische band die elke twee weken zorgt voor prettige omlijsting tijdens de repetities. Uiteraard zijn ze tijdens concerten op hun best! Met hun talent en enthousiasme zorgen ze op het podium voor een prachtige, professionele muzikale begeleiding. De samenstelling:

Matthijs Arnoldus – piano en tot 1 april dirigent
Jochum Muurling – elektrische gitaar
Vacture – basgitaar
Jan Hettema – drums

Techniek

Marnix van Halem en Arjen Goedhart zijn de vakmensen die Tin Speransa ondersteunen op het gebied van geluidstechniek. De afgelopen jaren is geïnvesteerd in professionele apparatuur waardoor, tijdens concerten, een perfect geluid wordt gepresenteerd.

Zij worden ondersteund door een vaste opbouwploeg.