Wie zijn wij

Het Koor

De naam “TIN SPERANSA” komt uit het Papiamento en betekent “Heb Hoop!”. Zingend wil Tin Speransa getuigen van het evangelie van Jezus Christus als Verlosser. Tin Speransa bestaat uit ruim zestig zingende leden, een band en enkele vaste technici. Marco Hoorn heeft de muzikale leiding van het koor in handen.

Het koor heeft oorspronkelijk Nijkerk als thuisbasis. Dat het fijn zingen is bij Tin Speransa blijkt wel uit de afstanden die veel leden elke repetitieavond willen afleggen: naast Nijkerk en Amersfoort komen er mensen uit Barneveld, Bunschoten, Eemdijk, Harderwijk, Houten, Hoogland, Putten. Wij repeteren in de Kruiskerk in Nijkerk.

Optredens

Tin Speransa geeft ongeveer zes optredens per seizoen, variërend van (meewerken aan) een Sing-in tot een volledig verzorgd avondvullend concert (soms met een of meer gast(en)), en ook aan evenementen zoals Nederlands Zingt, Hour of Power werken we mee.
Op verzoek wordt ook wel eens opgetreden op een jubileum of ander feest en eens per jaar wil het koor een benefietconcert geven of daaraan meewerken.

In het Nederlands Dagblad is 23 oktober 2015 aandacht gegeven aan ons 25 jarig bestaan.

Dirigent

Per augustus 2022 is Marco Hoorn dirigent van Tin Speransa, vele zullen hem kennen van Nederland Zingt, At Once en zanger en dirigent van andere koren.

Marco: Als dirigent van Tin Speransa mag ik me inzetten in het werk van God. Als muzikant heb ik mijn talenten gekregen van de Vader en wil ik mij inzetten om dit koor als een instrument te gebruiken om mensen te raken met muziek en zang.
De volledigheid van evangelie te delen met onze naasten. Een hoop voor de toekomst te bieden die voor ons allemaal is weggelegd.

Techniek

Marnix van Halem en Arjen Goedhart zijn de vakmensen die Tin Speransa ondersteunen op het gebied van geluidstechniek. De afgelopen jaren is geïnvesteerd in professionele apparatuur waardoor, tijdens concerten, een perfect geluid wordt gepresenteerd.

Zij worden ondersteund door een vaste opbouwploeg.